Gode råd til jobsamtalen

Hvis vi inviterer dig ind til en jobsamtale, er det en stor ting for os alle sammen. Det er sådan, vi (og du) beslutter dig for, om vores personligheder og faglighed er et godt match.

Uanset hvilken stilling, du ansøger om, og hvor i verden den er, så varer din første samtale cirka en time. Hvis den går godt, så inviterer vi dig til endnu en samtale, som vi hurtigt følger op på med et personligt svar.

For at dulme dine nerver og hjælpe dig med at forberede dig til samtalen har vi her samlet nogle gode råd fra nogle af de Hilti-folk, du kan risikere at møde. Vi håber, at du finder dem brugbare, uanset om du har gjort det her i årevis, eller det er den første stilling, du søger.
 

Sådan viser du os, hvad du dur til

Vær dig selv. Vi er her for at møde den virkelige dig, så du skal ikke være bange for at vise os, hvem du er. Vi leder efter folk, som oprigtigt passer ind i vores kultur og trives der. Det giver ikke mening at forsøge at være en anden: Det hjælper hverken dig eller os i det lange løb. Så bare slap af og vær dig selv.

Vis din passion: Hvis du er passioneret i forhold til at bygge en bedre fremtid, så vil vi gerne vide besked om det. Du skal endelig ikke holde dig tilbage på grund af høflighed eller etikette. Vi leder efter din energi og entusiasme, uanset om du kender industrien eller ej.

Vær nysgerrig. Vi vil gerne hyre folk med tørst efter at lære, modet til at udfordre og ønsket om at forbedre ting, inklusive dig selv. Det er sådan, vi får det bedste ud af dig, så vi kan gro som virksomhed, og du kan udvikle din karriere.

Tal frit fra leveren. Vi sidder ikke og udfylder et skema, så du skal ikke være bange for at komme med det ""forkerte"" svar  - det findes ikke. Alle har styrker og svagheder; det er din evne til at kende dine svagheder og tale om dem, der får dig til at skille dig ud.

Invester din tid. Brug noget tid på at researche virksomheden, før du møder os. Ud over at det viser os din nysgerrighed, er det også en chance for at demonstrere din passion for det, vi gør, og fremhæve egenskaber hos dig, der stemmer overens med vores værdier.

Forestil dig at arbejde hos os. Vi mener det helt bogstaveligt – forestil dig, at du arbejder sammen med de mennesker, du er til jobsamtale hos. Hiltis ånd er stærk, så de personer, der sidder over for dig, er en god refleksion af de teams, du kommer til at arbejde sammen med. Hvis du kan forestille dig at arbejde sammen med de folk, der har dig til jobsamtale, så er du det rigtige sted.

Vær åben og ærlig. Vores virksomhed beskæftiger sig med mennesker, og personlighed er virkelig vigtigt for os. Hvis du og vi kan mærke, at vores personligheder passer godt sammen, så er du godt på vej. Så du må ikke tro, at du er nødt til at besvare spørgsmål på en bestemt måde, og lad være med at møde op med et manuskript. Vi vil gerne møde dit ærlige, spontane, afslappede jeg.

Sørg for at være godt tilpas. Mange af vores folk vil fortælle dig, at de følte sig hjemme, så snart de ankom til jobsamtalen hos os. Hvis du også har det sådan, så siger det en del om, hvor godt du vil passe ind hos Hilti. Det, du ser til jobsamtalen, er det, du får, når du arbejder hos os. Så spekuler mindre på stillingen, stedet og lønnen, og spekuler mere på, om du vil blive glad her. Du har jo brug for at gå glad på arbejde hver dag, så det er vigtigt, at du mærker den rigtige energi.

Forstå vores værdier. Vores værdier om integritet, mod, teamwork og commitment er virkelig vigtige for os: De er vores virksomheds kerne. Hvis du identificerer dig med dem, vil vi rigtig gerne høre hvorfor og hvordan.

Kom med rigtige eksempler. Prøv at give os virkelige eksempler på, hvordan du har grebet udfordringer an og opnået mål. Vi vil gerne høre om, hvad du har gjort eller ville gøre i specifikke situationer, ikke hvad der måske ville være det rigtige at gøre, eller hvordan din virksomhed fungerer eller én eller anden hypotetisk teori. Vi vil bare gerne vide noget om den person, der sidder over for os.

Det er trods alt det, den her jobsamtale handler om. Vi glæder os til at møde dig. Held og lykke!