Udvalgte projekter

Hos Hilti producerer vi produkterne til at bygge nogle af verdens mest imponerende bygninger og broer, men vi gør også så meget mere end det.

 

Herunder finder du blot nogle af vores seneste imponerende projekter.

Shinkansen, Asien

Vi holder trit med Japans bemærkelsesværdige lyntog

Det siger noget om vores produkter, at vi er den foretrukne leverandør til et projekt, der er defineret af dets hastighed, effektivitet og sikkerhed.

Projektet, som denne case omhandler, er Japans berømte lyntog, eller Shikansen, som det hedder, det imponerende højhastighedsnetværk, som andre lande forsøger at gøre efter – og som Hilti hjælper med at køre glat.

Shinkansen består af 2.600 km togskinner med tog, der når hastigheder på op til 320 km/t, såvel som forskellige andre grene med kortere distancer.

Det oprindelige Tōkaidō Shinkansen, som forbinder Tokyo og Osaka, fragter 151 millioner passagerer om året, hvilket gør det til verdens travleste jernbane af dens slags. Tjenesten bruger meget større tog med større frekvens end de fleste højhastighedsbaner. I myldretiden kører op til 13 tog per time i hver retning, og hvert tog har 16 vogne som indeholder 1.323 sæder.

Shikansens punktlighed er legendarisk: Forsinkelsen per år kan tælles i sekunder. Dette er dels takket være dens robuste teknologi og dels på grund af den exceptionelt gode vedligeholdelse af alle dens komponenter.

 

Og det er her, netværket er afhængigt af supereffektivt ingeniørarbejde inden for meget stramme tidsrammer. Der er en vindue på kun fire timer hver nat – mellem det sidste tog den ene dag og det første tog den næste – hvor der kan foretages vedligeholdelses- og reparationsarbejde på skinnerne.

Hiltis salgsteam i Østjapan stiller en konsulenttjeneste til rådighed for at hjælpe Shinkansens vedligeholdelsesleverandør, Rent Corporation, med at vælge de bedste produkter til jobbet. Vores SIW 22 T-A batteri slagsnøgle, for eksempel, kan nå utrolige resultater på rigtig kort tid. "Den er enormt fleksibel, har lang batterilevetid, oplader hurtigt, vejer ikke ret meget og er 100 % pålidelig," opsummerer Nobuaki Isshiki, afdelingsleder for Rent Corporation i Østjapan.

Udover at levere værktøjet tilbyder Hilti også en samling forretningsløsninger, inklusive muligheden for at købe eller leje vores produkter alt efter kundens behov. "Vi tilbyder også omløbsplanlægning til store kunder som Shinkansen," tilføjer Hidekazu Takashi, kundechef for Hiltis udlejningsenhed i Japan.

Det er sådan et spændende projekt at arbejde på," fortsætter han. "Shikansen forbinder allerede alle de større byer på øerne Honshu og Kyushu, og der er planer om også at inkluderer øen Hokkaido mod nord i 2016. Det bliver helt vildt godt også at være en del af denne nye udvikling."

MAX IV-laboratioriet, Europa

Vi fremmer verdens videnskab i Sverige

Vi er glade for at have været en del af det nye MAX IV-laboratorium ved Lund Universitet – et af verdens førende synkrotonanlæg og Sveriges største forsknings og infrastrukturprojekt nogensinde.

Det tog fem år at opføre MAX IV. Laboratoriet blev færdigt i september 2015 og er sat til at begynde lysproduktionen i sommeren 2016.

I videnskabens verden er Lund Universitet synonym med fortræffelighed i discipliner som kemi og fysik, medicin og maskinteknik. Det er også hjem for MAX-lab, hvor videnskabsmænd fra hele verden bruger elektromagnetisk synkrontonstråling til at forske i områder lige fra arkæologi og nanoteknologi til elektronspektroskopi.

MAX IV er den nye generations MAX-lab, som huser 28 beamlines og 19 forsøgsstationer for op til 2.000 forskere om året. Laboratoriet har dobbelt så stor kapacitet som de forhenværende laboratorier, MAX I, MAX II og MAX III, og dens struktur krævede den mest avancerede elektromagnetiske strålingsteknologi, der findes, kombineret med de strenge sikkerhedsstandarder, man kan forvente af et forskningscenter af denne type.

Opførelsen var et fællesforetagende iværksat af de svenske byggeentreprenører Peab og Vihlborgs. De gik til Hilti på grund af vores opmålingsarbejde, forankring, fastgørelses- og installationssystemer – og, med dem, vores tekniske ekspertise. Vi blev en del af projektet med et team af faglærte håndværkere og tilbød en tilpasset skinne- og fastgørelsesteknik, der viste sig at være markant hurtigere og billigere end konventionelle systemer.

Undervejs arbejdede vi sammen med Imtech Nordic om at installere projektets opvarmnings-,  sanitets-, sprinkler- og processystemer. Bygninger som denne, hvis stabilitet bliver mere end gennemtestet, har brug for robust beskyttelse mod vibrationer og støj. Vores ingeniører var på byggepladsen for at hjælpe med at planlægge og lave udregningerne for dette – og også for at sørge for den linde strøm af kvalitetsinstallationsmateriale.

Bjælkerne, for eksempel, blev klargjort ved hjælp af Hilti-værktøj, hvilket havde en stor værdi i forhold til hastighed og effektivitet. Som Krister Anderssen, projektleder hos Imtech Nordic, forklarer: "Bjælkerne blev skåret ud på forhånd, markeret og leveret i grupper, hvilket sparede 30 % af tiden på tværs af de forskellige byggefaser."

Konstruktionen blev delt op i to hovedfaser. Først en 420 m lang tunnel med en bredde på 10 m og vægge af 2 m tyk beton, som skulle indeholde synkrotronacceleratoren. Derefter et nyt laboratorium – en cirkelformet bygning med 12 m til loftet og en omkreds på 650 m – så der var plads til den store lagerring. Derudover skulle der bygges kontor og et besøgsområde såvel som adskillige teknikbygninger. I alt cirka 20 bygninger med et grundareal på omkring 50.000 m2. Takket være MAX IV's investering forventer Lund-området i Sverige, at et nyt bydistrikt vil blomstre op og tiltrække virksomheder, indbyggere og besøgende til regionen. Når det er færdiggbygget, forventes det, at cirka 50.000 mennesker vil arbejde og bo i det nye bydistrikt.

Det er altid dejligt at vide, at man er en del af noget større – især når det oprindelige foretagende er noget så fænomenalt som MAX IV.

US Bank Stadium, Nordamerika

Vi imponerer fansene af Minnesota Vikings

Det er altid spændende at forme byers skyline. Dette projekt var særligt interessant, fordi det ikke bare gav Minnesota en ny silhuet, men også reformerede landskabet for en af USA's største sportsgrene.

US Bank Stadium er NFL's Minnesota Vikings' imponerende nye hjemmebane og er blevet valgt som lokaliteten for Super Bowl LII i 2018 såvel som for NCAA's Final Four i herrebasketball i 2019. Så vi er virkelig stolte af at kunne sige, at vores værktøj og medarbejdere var en del af dette store byggeprojekt.

US Bank Stadium er over 30 etager højt og ligger i hjertet af  Minneapolis. Det er et ikonisk design med plads til op til 73.000 mennesker. Dette inkluderer 131 suiter, 8.000 club seats, 430 boder, et Vikings-museum og en hall of fame. Bygningens tag og facader er gennemsigtige og skrånende, og vinduerne foran er mobile, så fans kan opleve kampene i godt vejr og holde sig tørre på våde dage, alt sammen mens de nyder masser af naturligt lys og udsigt over byen.

Projektet, der stod til $1,1 milliard, krævede Hilti-produkter helt fra starten. Men vi leverede mere end det – vi stillede vores teknologi, services og ekspertise til rådighed og havde teams tilknyttet under hele opførelsen.

 

Når det kommer til store stadion-projekter, mener vi, at det aldrig er for tidligt at blive involveret. Vi kørte øjeblikkeligt alle de rigtige personer i stilling til at udvikle rapporter sammen med de vigtigste beslutningstagere. Vi havde allerede en stærk relation til arkitektfirmaet HKS og entreprenørfirmaet Mortenson, så vi drog fordel af disse til at lære projektets forskellige teams at kende.

Vi havde brug for at kende hvert eneste team på byggepladsen, deres fag og formål, så vi kunne forstå de forskellige konstruktionskrav og kravsspecifikationer og anbefale de mest effektive produkter til hver opgave.

Som Hilti regionschef Curt Lehman forklarer: "Med mere end 100 forskellige teams på jobbet på ethvert givent tidspunkt var det udfordrende, men essentielt, at holde styr på, hvem der var hvem."

Hvad selve konstruktionen angik valgte vi at sætte ind højt og lavt. Vi leverede alle stadionets vigtigste brandsikringssystemer såvel som alle forankringerne. Vores HY Safe Set ankre viste sig at være sådan en succes på Vikings-projektet, at de siden er blevet brugt på stadionerne for San Francisco Giants og Atlanta Falcons.

Men US Bank Stadium handler om mere end bare at lægge hus til højprofilerede nationale sportsbegivenheder. Det vil også være et aktiv for Minneapolis og være tilgængeligt 355 dage om året til events som skole- og amatørsport, kulturelle festligheder, erhvervskongresser og koncerter. Og for os hos Hilti er denne indvirkning på lokalsamfundet prikket over i'et.